Skip to content Skip to footer
Sophia Szelence

Hogyan tudlak segíteni?

Örülök, hogy itt vagy!

Szolgáltatásaim

Egyéni kezelés

Coaching
Icon

Mi az a coaching?

 •  célorientált, megoldásközpontú segítő folyamat
Bővebben

Modern módszer

Wingwave Coaching
Icon
 • Az agykutatás újabb eredményein alapuló rövid időt igénylő módszer.
Bővebben

Egyéni kezelés

Art coaching/ Művészetterápia
Icon
 • Alkotni nem csak az eredményért lehet, hanem azért, hogy közelebb kerüljünk önmagunkhoz
Bővebben

Egyéni kezelés

Emotional Sense
Icon
 • Egy olyan módszer, ami magába foglalja az összes érzékszerven való oldódást
Bővebben
hetente

Lélek és test

Yin jóga
Icon
 • Egy olyan módszer, ami magába foglalja az összes érzékszerven való oldódást
Bővebben
kéthetente

Lélek és test

Aromaterápiás hangfürdő és relax
Icon
 • Nyugodt környezet, gyertya és félhomály, csend, illatos teák és gyógynövényes füstölők/olajok…
Bővebben
hetente

Lélek és test

Yin-Yang flow jóga
Icon
 • A Yin a mozdulatlanság, a Yang a mozgás jógája

Bővebben

Csoportos foglalkozás

Nők együtt női kör
Icon
 • Itt nincsenek tabuk, nincsenek álarcok és nem kell keménynek és erősnek tűnnöd
Bővebben

Csoportos foglalkozás

Workshopok
Icon
 • minden kapcsolódás egy tanítás.
 • A csoportos fejlődés ereje
Bővebben
Sophia Szelence

Szolgáltatások

Ismerd meg részletesebben milyen programokkal, kezelésekkel tudlak segíteni az utadon.

Csak rád figyelek

Coaching

A coaching egy célorientált, megoldásközpontú segítő folyamat. A coach nem ad tanácsot, hanem speciális kompetenciákkal, kérdésekkel, eszközökkel segít rendet tenni a káoszban, megtalálni a saját válaszaidat, megoldásaidat. A coaching nem terápia, nem célja a gyógyítás. Segít a tanulásban, a fejlődésben és abban, hogy a segítő folyamat hozadékait tettekben is realizáld.

Coaching-
Wingwave coaching
Lelki görcsoldó

WINGWAVE Coaching

Forradalmian új módszer!

Forradalmi, mert az agykutatás újabb eredményein alapuló rövid időt igénylő módszer. Már néhány alkalom is jelentős változást eredményezhet.

Gyakorlati, mert az agyban feldolgozatlanul maradt, tartós stresszt okozó negatív érzelmek feldolgozását éri el, így a feszültség okát szünteti meg.

Tartós hatású stresszoldás azért, mert a negatív érzelmeket véglegesen feloldjuk, így a félelmek megszűnnek, hosszan tartó stressztűrő képesség, konfliktus stabilitás alakul ki, ráadásul belső erőforrásaink is felszabadulnak, és megnő energiaszintünk.”

Az imaginatív családállítás wingwave módszerrel alkalmas arra, hogy nehézségeink, problémáink összetett családi hátterét feltárjuk, és egyben feloldjuk az abból eredő félelmeket, szorongást, gátlásokat. E módszerhez nem szükséges több szereplő, csak a kliens és a coach együttműködésével zajlik.

A módszer kifejlesztője egy német pszichoterapeuta házaspár, Cora Besser-Siegmund és Harry Besser-Siegmund. A Besser-Siegmund házaspár három önmagában is rendkívül hatékony módszer (izomtesztelés, bilaterális stimuláció és NLP) ötvözésével alkotta meg védett, DIN EN ISO 9001 alapján minősített módszerét, melynek hatékonyságát több kutatás is bizonyítja, s amely a német Volkswagen konszern minőségi díjával is rendelkezik. A Hamburgi Egyetem és a Hannoveri Egészségügyi Főiskola kutatásai tudományosan is igazolták a módszer hatékonyságát.

Flow élmény

ART Coaching / MŰVÉSZETTERÁPIA

Amikor alkotsz szembe találod magad a tudatalattival. Sokkal többet mond, mint amit szavakban ki lehetne fejezni. Ezért is olyan mély segítő folyamat ez.

A képzőművészet, zene, tánc, dráma, irodalom stb. kreatív folyamatait, flow élményét a gondolatok és érzések nonverbális kommunikációjára használja fel. Alkotni nem csak az eredményért lehet, hanem azért, hogy közelebb kerüljünk önmagunkhoz,és felszínre hozzuk,ami mélyen a lelkünkben lakozik.

Nem igényel semmiféle kézügyességet, mozgás vagy zenei érzéket stb! Nem az esztétikán van a hangsúly, hanem a lélek munkán. A fókusz rajtad és a belső folyamatokon van. A kreatív alkotói önmunka olyan mélységekbe is elér, amit nem tudsz szavakba önteni. Az érzéseken és az érzékelésen van a hangsúly. Ez a módszer egy utazás a lelkedben.

Art coaching
Emotional sense
5 érzék módszer

Emotional Sense

Az elmúlt éveim végállomása, hogy megszületett az Emotional Sense… egy olyan módszer, ami magába foglalja az összes érzékszerven való oldódást és gyógyulást saját köntösben. A Lélek zenéje, íze, illata, színe és érintése….mert mind az 5 érzékszerven keresztül áramoltat. 

Szaglás~szubtilis aromaterápia

Ízlelés~gyógynövények

Látás~meditáció, kristályok

Hallás~hangterápia

Tapintás~metamorf masszázs, energetika

90 perc teljes feloldódás és feltöltődés.

Lélek és test

Yin jóga

A testtartások szekvenciái arra hivatottak, hogy stimulálják a finom test csatornáit, amelyeket a kínai orvostudományban meridiánként, a hatha jógában pedig nadik néven ismernek. A Yin jóga pózok mérsékelt stresszt gyakorolnak a test kötőszöveteire – az inakra, a fasciákra és az ínszalagokra – azzal a céllal, hogy növeljék az ízületek keringését és javítsák a rugalmasságot.

A jógának meditatívabb megközelítése, amelynek célja a belső csend tudatossága, és egy egyetemes, egymással összekapcsolódó minőség felszínre hozása.

A Yin jóga nem csak testi egészségünket építi és kiegészítő mozgásforma minden aktiv tevékenységünkhöz, hanem megalapozza a meditáció igényét és lehetőségét. Mindenki számára végezhető, még a kórházi ágyon is, sérülésekkel élőknek, nincs korhatár. Promotálja a relaxációt, nyújtást, finom átmozgatását az izületeknek segíti a sérült területek felgyógyulását, traumák feldolgozását a finomtestben.

Akiknek ajánlom:

 • Mindenkinek, aki még nem jógázott és azt érzi, hogy nem rugalmas, merev a teste.
 • Mindenkinek, aki sok éve Ashtangázik, Vinyaszázik, Bikramozik, tehát erős Yang jógákat gyakorol.
 • Mindenkinek, aki szeretne meditálni, de nem tudja hogyan lassuljon le.
 • Mindenkinek, aki szeretne visszatérni nyugalmába és egy pozitív, lelket építő társaságba tartozni.
 • Mindenkinek, aki sérüléssel él jelenleg, vagy sérülésből jön, ezáltal fontos a testtudatosság, tudatos test mozgatás, mentális kontroll.
Sophia szelence jóga
aromaterapias_hangfurdo
A lélek hangja

Aromaterápiás hangfürdő és relax

Nyugodt környezet, gyertya és félhomály, csend, illatos teák és gyógynövényes füstölők/olajok… lelassult világ…megengedés és megérkezés…hangfürdő és lélek zengő…

A Világ rohan és mi is rohanunk vele. Felgyorsult életünkben elfelejtünk ÖNMAGunkra időt szánni. A hangürdős relaxációk során finom eszközökkel oldjuk ki a feszültséget a testből és az elméből, hogy egy elmélyült pihenés, lecsendesedés jöhessen létre.

Szabad áramlás

Yin Yang Flow jóga

A Yin a mozdulatlanság, a Yang a mozgás jógája. Ahogy a természet is az egyensúlyra törekszik, úgy a yin-yang is ezt tükrözi.

A Yin-Yang Flow egy lassú tempójú jóga, amely nagyon finom és egyszerű mozdulat sorokból áll össze. Majd minden mozdulatsor végén yin pózokban maradunk akár 5-7 percekig is, amiben a test és ezáltal az elme is teljesen el tud lazulni. Az áramlás és megállás energiája olyan mint a természet és az élet, test-lélek szimfóniája vagy akár nő-férfi tánca ha összhangban vannak egyensúlyt teremtenek ha szétesnek akkor borul a rendszer.

Azt hiszem ennek megteremtése és fenntartása sokunknak életfeladat éppen ezért született meg bennem a Yin-Yang Flow óra.

Az órán kiemelt figyelmet kapnak a légző gyakorlatok és a mantrák.

Akiknek ajánlom:

 • Mindenkinek, aki azt érzi, hogy nem rugalmas, merev a teste.
 • Mindenkinek, aki magára ismert a leírásban
 • Mindenkinek, aki szeretne meditálni, de nem tudja hogyan lassuljon le.
 • Mindenkinek, aki szeretne visszatérni nyugalmába és egy pozitív, lelket építő társaságba tartozni.
 • Mindenkinek, aki szeretné megérteni, hogy mi a különbség a Yin és a Yang jóga között.
 • Mindenkinek, aki szeretne kikapcsolódni, fejlődni és magának adni
Yin Yang flow
Art C lélekmunka
Szabadítsd fel a kreatív energiákat!

Workshopok

A közösség ereje csodákra képes!

Rendkívül fontosnak tartom a csoportban való fejlődést és lélek munkát.

Hiszen minden kapcsolódás egy tanítás. Minden és mindenki hatással van ránk. Én magam is a legnagyobb lépéseket csoportmunkában tettem meg. Épp ezért bátorítanék mindenkit arra, hogy merjen csoportban dolgozni Önmagán. 

A Sophia Szelence több ilyen lehetőségnek is teret ad. 

Attól függően milyen témában kerül megrendezésre Workshop ezek az alkalmak rendkívül sok tudást és gyakorlati eszközt adnak a kezedbe a fejlődésed érdekében!

Várlak szeretettel! 

Együtt, szabadon

Nők együtt női kör

Nem vagyunk egyformák mégis mindenki vágyik egy helyre,ahol tabuk nélkül Önmaga lehet. 

A Nők együtt Női kör egy olyan tér, ahol nincsenek tabuk, nincs álarc és nem kell keménynek és erősnek tűnnöd.

Ebben a térben a Női közösségnek olyan ereje van ami egyszerre felkarol,megtart,feloldoz és túl repít minden félelmen és fájdalmon. Fellángoló és felszabadító….. egyszerre éled a mélységeid és a magasságaid…formált és formálatlan…..

Annyit adsz ki magadból, amennyit szeretnél. Nincsenek kötelezettségek éppen ezért nincs előre téma sem. Az a téma amit beteszünk együtt a térbe. Ami éppen a kollektív tudatban van. 

Dolgozunk a testtel és a lélekkel. 

Mindig kellemes zene van és csendes illatos tér. Különleges teák és füstölők. Van hogy zenélek is és van hogy a testtudattal is dolgozunk. 

Nehezen tudom szavakba foglalni ami ezeken a Női körökön történik,mert az minden egyes alkalommal egy csodával ér fel. Egyet biztosan elmondhatok a Női tér teremt, feloldoz és felemel! 

Art c. lélek munka

Mások mondták

Nem emlékszem hány éve éreztem magam egybefüggően ilyen jól….köszönöm!

Dominika

Zsófim, köszönöm szépen!
Nagyon jó volt ebben a női körben, sokat segített/tél. Fantasztikus élmény volt, teljesen feltöltődtem, gondokat elfelejtettem. Próbálok ezen az úton maradni, a tanult légzést elő venni ha kell. Egy szóval köszönöm, a szeretetet, törődést, a lényed.

Erika

Szeretném megosztani veletek a tapasztalatom a wingwave coachingról. Kicsit félve ültem le és pont ezért volt döbbenetes. Olyan dolgok jöttek elő és oldódtak pillanatok alatt, csak kapkodtam a fejem. Itt nincs agyalás, gondolkodás és a tested jelez mindenre. Ajánlom mindenkinek, hogy csinálja végig ha elakadt, ha nem szeretne beszélni éppen, ha nyitott az új dolgok iránt.

Renáta