Skip to content Skip to footer
Sophia Szelence

Események

Változatos és izgalmas WorkShopokkal és eseményekkel várlak a Sophia Szelence Lélek Műhelyben.
Fedezd fel őket, és jelentkezz arra, amelyik a leginkább megszólít. 

Egy “Yang” világban szükségét érezzük a megnyugvásnak, mozdulatlanságnak, finom nyújtásnak, ellazulásnak, Önmagunk rétegeivel való kapcsolódásnak és kiváltképp légzésünk megfigyelésének.

A Yin Yoga egy lassú tempójú jóga, amely magában foglalja a hagyományos kínai orvoslás elveit. A testtartások szekvenciái arra hivatottak, hogy stimulálják a finom test csatornáit, amelyeket a kínai orvostudományban meridiánként, a hatha jógában pedig nadik néven ismernek. A Yin jóga pózok mérsékelt stresszt gyakorolnak a test kötőszöveteire – az inakra, a fasciákra és az ínszalagokra – azzal a céllal, hogy növeljék az ízületek keringését és javítsák a rugalmasságot.

A jógának meditatívabb megközelítése, amelynek célja a belső csend tudatossága, és egy egyetemes, egymással összekapcsolódó minőség felszínre hozása. A Yin jóga nem csak testi egészségünket építi és kiegészítő mozgásforma minden aktiv tevékenységünkhöz, hanem megalapozza a meditáció igényét és lehetőségét. Mindenki számára végezhető, még a kórházi ágyon is, sérülésekkel élőknek, nincs korhatár. Promotálja a relaxációt, nyújtást, finom átmozgatását az izületeknek segíti a sérült területek felgyógyulását, traumák feldolgozását a finomtestben.

Akiknek ajánlom:

 • Mindenkinek, aki még nem jógázott és azt érzi, hogy nem rugalmas, merev a teste.
 • Mindenkinek, aki sok éve Ashtangázik, Vinyaszázik, Bikramozik, tehát erős Yang jógákat gyakorol.
 • Mindenkinek, aki szeretne meditálni, de nem tudja hogyan lassuljon le.
 • Mindenkinek, aki szeretne visszatérni nyugalmába és egy pozitív, lelket építő társaságba tartozni.
 • Mindenkinek, aki szeretné megérteni, hogy mi a különbség a Yin és a Yang jóga között.
 • Mindenkinek, aki sérüléssel él jelenleg, vagy sérülésből jön, ezáltal fontos a testtudatosság, tudatos test mozgatás, mentális kontroll.

Nyugodt környezet, gyertya és félhomály, csend, illatos teák és gyógynövényes füstölők/olajok… lelassult világ…megengedés és megérkezés…hangfürdő és lélek zengő…

A Világ rohan és mi is rohanunk vele. Felgyorsult életünkben elfelejtünk ÖNMAGunkra időt szánni. Elsiklunk az életünk szép és boldog percei felett.   Állandóan keressük a megoldásokat és az utat. Nem tudunk lazítani és pihenni. A stressz teszi ki a hétköznapjainkat. 

A csendben fogjuk megtalálni az utat és a békét. Amikor az elme csendje összekapcsolja a Testet a Lelket és a Szellemet és egységet alkotva emelkedhetünk. 

Az illatok, hangok és különböző légzéstechnikák csodás segítőink lesznek a relaxációhoz. 

Az illóolajok azaz gyógynövények az aromaterápiában a természet erejét hozzák el számunkra. A föld a víz a levegő és a tűz eleme rejlik benne minden illatban. A gyógynövények információt hoznak felszínre a tudatalattinkból így segítve a kommunikációt felsőbb énünkkel és lelkünk hangjával. 

A hangok azaz hangterápia segíti az energiamezők(rezgésszint) növelését és az életöröm serkentését a testben!

Az összes keleti filozófia, gyógyászati eljárás alaptanítása, hogy ha az ember harmóniában él a természet törvényeivel, úgy egészséges és kiegyensúlyozott lesz, mivel az életenergia szabadon és egyenletesen tud áramolni a testben. Egyértelműen a gátolt energiaáramlást tették felelőssé a megzavart energiaegyensúlyért, az érzelmek labilitásáért, a haragosság, félelem, idegesség, szomorúság kialakulásáért. Ezek a negatív érzelmi állapotok ugyanis gyengítik a testet, és támadhatóvá teszik azt a betegségekkel szemben. 

Várlak szeretettel:

 • ️ha úgy érzed néha jól esne lazítani és kikapcsolni a világ zaját
 • ha szeretnél megtanulni relaxálni
 • ha vágysz egy melegséges kuckóba elbújni
 • ha szükséged van én időre
 • ha feltöltődésre vágysz
 • ha úgy érzed hív téged ez az esemény 

A Yin a mozdulatlanság, a Yang a mozgás jógája.

Ahogy a természet is az egyensúlyra törekszik, úgy a yin-yang is ezt tükrözi.  

A Yin-Yang Flow egy lassú tempójú jóga,  amely nagyon finom és egyszerű mozdulat sorokból áll össze. Majd minden mozdulatsor végén yin pózokban maradunk akár 5-7 percekig is, amiben a test és ezáltal az elme is teljesen el tud lazulni. Az áramlás és megállás energiája olyan mint a természet és az élet, test-lélek szimfóniája vagy akár nő-férfi tánca ha összhangban vannak egyensúlyt teremtenek ha szétesnek akkor borul a rendszer. 

Azt hiszem ennek megteremtése és fenntartása sokunknak életfeladat éppen ezért született meg bennem a Yin-Yang Flow óra.

Az órán kiemelt figyelmet kapnak a légző gyakorlatok és a mantrák.

(A yin jógáról részletesen olvashatsz: A megengedés jógája-Yin Jóga aromaterápiával esemény alatt)

Akiknek ajánlom:

 • Mindenkinek, aki azt érzi, hogy nem rugalmas, merev a teste.
 • Mindenkinek, aki magára ismert a leírásban
 • Mindenkinek, aki szeretne meditálni, de nem tudja hogyan lassuljon le.
 • Mindenkinek, aki szeretne visszatérni nyugalmába és egy pozitív, lelket építő társaságba tartozni.
 • Mindenkinek, aki szeretné megérteni, hogy mi a különbség a Yin és a Yang jóga között.
 • Mindenkinek, aki szeretne kikapcsolódni, fejlődni és magának adni

Nem vagyunk egyformák mégis mindenki vágyik egy helyre, ahol tabuk nélkül Önmaga lehet. 

A Nők együtt Női kör egy olyan tér, ahol nincsenek tabuk, nincs álarc és nem kell keménynek és erősnek tűnnöd.

Ebben a térben a Női közösségnek olyan ereje van ami egyszerre felkarol,megtart,feloldoz és túl repít minden félelmen és fájdalmon. Fellángoló és felszabadító….. egyszerre éled a mélységeid és a magasságaid…formált és formálatlan…..

Annyit adsz ki magadból, amennyit szeretnél. Nincsenek kötelezettségek éppen ezért nincs előre téma sem. Az a téma amit beteszünk együtt a térbe. Ami éppen a kollektív tudatban van. 

Dolgozunk a testtel és a lélekkel. 

Mindig kellemes zene van és csendes illatos tér. Különleges teák és füstölők. Van hogy zenélek is és van hogy a testtudattal is dolgozunk. 

Nehezen tudom szavakba foglalni ami ezeken a Női körökön történik,mert az minden egyes alkalommal egy csodával ér fel. Egyet biztosan elmondhatok a Női tér teremt, feloldoz és felemel! 

A közösség ereje csodákra képes!

Rendkívül fontosnak tartom a csoportban való fejlődést és lélek munkát.

Hiszen minden kapcsolódás egy tanítás. Minden és mindenki hatással van ránk. Én magam is a legnagyobb lépéseket csoportmunkában tettem meg. Épp ezért bátorítanék mindenkit arra, hogy merjen csoportban dolgozni Önmagán. 

A Sophia Szelence több ilyen lehetőségnek is teret ad. 

Attól függően milyen témában kerül megrendezésre Workshop ezek az alkalmak rendkívül sok tudást és gyakorlati eszközt adnak a kezedbe a fejlődésed érdekében!

Várlak szeretettel! 

Egy csodás teljes nap szól az én időről, a kikapcsolódásról és feltöltődésről.
Ha már kimerülve, kizsigerelve érzed magad és nincs motivációd, vagy egészen egyszerűen csak én időre van szükséged, akkor ez a nap Neked szól!
Programok:
 • yin jóga aromaterápiával
 • légzés pranayama
 • relaxáció meditáció
 • hangfürdő
 • gyógynövény és kristály energetizálás
 • finom teák, illatok és teljes lazulás
A helyek száma korlátozott!
 
Az esemény regisztrációhoz kötött! 
További részletek a facebook oldalon a meghirdetett eseményeknél vagy emailben!
A tanfolyam, Yogi Bhajan által jóváhagyott és az ő tanításait összefoglaló olyan rendszer, mely a Hatos Testünket, Finoman Érzékelő Rendszerünket és Auránkat támogatja meg, illetve beélesíti intuíciónkat a racionális elménkkel elképzelhetetlen módon.
Aki önmagában megszilárdul, kapcsolatban VAN, annak nincs tanácsra, folyamatos, körkörös beszélgetésekre szüksége, egyszerűen csak Önmagára kell hangolódnia, rákapcsolódni az örök erőforrásra és intuitívan érzékelni azt a jelenben. (Ettől még lesznek kihívások az életünkben, hiszen az életünk egy iskola, ahová tapasztalni és tanulni jöttünk, de amikor szilárdak vagyunk Önmagunkban, akkor nem keresgélünk mindig valakit, aki megmondja hogy nekünk mi jó és szükséges. Jön magától…)

SEMMILYEN JÓGÁS ISMERET VAGY GYAKORLÁS NEM SZÜKSÉGES, BÁRKI KAPCSOLÓDHAT, AKI SZERETNE MAGÁHOZ KAPCSOLÓDNI.
(A kettő alkalom között kaptok Kriyát és Meditációt, amit folyamatosan érdemes végezni az alkalmak között)
 
A FÉRŐHELYEK SZÁMA LIMITÁLT!
 
További információk:
A Sophia Szelence facebook oldalon az eseménynél, vagy emailben!
 
Jelentkezés:
Sophia Szelence facebook oldalán keresztül üzenetben vagy a sophiaszelence@gmail.com címen.
Várlak szeretettel!
Sophia Szelence

Események

Női köröket, workshopokat és egyéb eseményeket előre meghirdetett időpontokban tartok. Az eseményeket mindig a Facebook oldalamon osztom meg.

Sophia Szelence

Jóga órák minden héten

Yin típusú, Yin yang jóga órákon és Aromaterápiás relaxáción is részt vehetsz hétről-hétre.

Kérlek jelentkezz be előre, hogy tudjam számíthatok a jelenlétedre.